Wout Sorgdrager Communicatie


SUCCESVOLLE TEKSTEN

Opdrachtgevers kijken eigenlijk altijd tevreden terug.Ik lever een goed product én ik lever op tijd. Opdrachtgevers zijn bovendien ook tevreden over het proces. Zij besteden een schrijfopdracht uit en halen daarmee een positief-kritische schrijver binnen. Ik kijk, luister en stel vragen. En ik vraag door. Dat levert ook voor de opdrachtgever vaak verrassende inzichten op. Trouwens: ik doe ook in films en voice-overs.

Omdat ik ook communicatie-adviseur ben, weet  u zeker dat u een tekst krijgt die geschikt is voor uw doelgroep en uw doelstellingen.

Bekijk hieronder wat voorbeelden van mijn werk.

Locatiebeschrijvingen Humanitas DMH

In opdracht van JCM Context (Utrecht) schreef ik voor Humanitas DMH een 8-tal locatiebeschrijvingen van woonlocaties in Noord-Nederland. Ik sprak met cliënten, locatiemanagers, verwanten van cliënten en coaches. De toon: prikkelend, to the point, authentiek, warm en van mens tot mens. Mooie opdracht, mooi resultaat. Bekijk bijvoorbeeld de locatiebeschrijving van Stadwijck, in Hoogezand..Humanitas DMH

Recruitmentguide

Voor de Rijksuniversiteit Groningen redigeerde ik de Recruitmentguide, een  Gids voor een open, transparante en op kwaliteiten gebaseerde werving- en selectieprocedure. Complexe materie. De universiteit vroeg me vooral veel aandacht te besteden aan de juiste toon: niet betuttelend, niet voorschrijvend. Wél behulpzaam en instructief.De gids staat online op de besloten site van de RUG.

Logo RUG

Website OOR Noord- en Oost-Nederland

Voor de website OOR Noord- en Oost-Nederland schrijf ik de nieuwsberichten over ontwikkelingen in opleidingen tot medisch specialist. OOR staat voor Onderwijs- en Opleidingsregio. Nederland telt 8 van die OOR'en: ze "bestieren" het medisch-specialistisch vervolgonderwijs en andere vervolgopleidingen op WO-niveau. 

Bekijk hier de nieuwspagina van de OOR Noord-Oost.

beeld region of talent

Vijf kussen

Voor de stichting Cultureel Platform Appingedam schreef ik Beelden van Appingedam, een boekje over het openbare kunstbezit van de stad Appingedam. U krijgt in het boekje een fraai overzicht van de 26 beelden en andere kunstwerken die de stad rijk is. Ik schreef de teksten bij de kunstwerken. Ton Keuning maakte er een prachtig boekje van en ontwikkelde de wandel- of fietsroute langs de werken.

Het boekje is inmiddels herdrukt. U kunt het gratis krijgen bij het Stadskantoor in Appingedam of bij de VVV. Of lees het online. Het verleden zichtbaar maken - Melanie de Vroome

 

Voice-over

Voor het UMCG Centrum voor Revalidatie schreef ik de voice-over bij de bedrijfsfilm. Een goede voice-over voor een bedrijfsfilm staat of valt met een goede film. De voice-over legt uit, licht toe, wijst aan. Bekijk zelf of ik mijn werk goed deed. Bekijk de film op Youtube. (3.40 min)

Centrum voor Revalidatie voice-over

Promotiefilm opleidingen Psychiatrie

In 2017 maakte ik samen met Ronald Pras (camera) en Gerald Emming (montage) de nieuwe promotiefilm over de opleiding tot psychiater binnen het Consortium Psychiatrie Noord-Nederland. Bekijk 'm hier op YouTube (3 minuten).Opleiding-psychiatrie

In verschillende keukens kijken

Voor Discours, het tijdschrift voor co-assistenten, arts-assistenten en hun opleiders in de AMC-opleidingsregio, schreef ik het artikel: 'In verschillende keukens kijken'. Over regionaal opleiden. Immers, steeds vaker kiezen medisch specialismen ervoor om de opleiding van arts-assitenten inmeerdere opleidingsziekenhuizen te verzorgen. Lees Discours hier.

discours.jpg

Kroketten

Ouderen lopen in het ziekenhuis risico op fors functieverlies. Als ze weer thuis zijn, kunnen ze soms beduidend minder dan voor de opname. Door ouderen in het ziekenhuis regelmatig te screenen, kan veel ellende voorkomen worden. VMS Veiligheidsprogramma ontwikkelde een aantal screeningsvragen. Om deze screening in het UMCG te promoten, schreef Wout Sorgdrager een prikkelende folder met enkele korte casussen. Lees de casus over kroketten die door de lucht vliegen.

VMS Screen ouderen

Verf!

Voor de Noordelijke Kunsthof in Appingedam schreef ik de catalogus bij overzichtstentoonstelling van het werk van Gerriet Postma en Ida Bosma. Postma overleed in 2009. Hij was een schilder die opgroeide met Cobra en leefde om te schilderen en schilderde om te leven. Groot, spectaculair, kleurrijk en emotioneel. Lyrisch expressionistisch, al klinkt dat wat etiketterig. Blader hier door de catalogus.

Omslag Verf!

Online jaarverslag Acantus Voel je thuis

Voor Acantus, de grootste woningbouwcorporatie in Noordoost-Groningen, schreef ik de tekst voor het online jaarbericht 2011. Mooie klus. Je kunt nét wat meer beleving in je zinnen stoppen. Bekijk zelf hoe dat gelukt is. Lees het jaarbericht 2011 van Acantus.Acantus jaarbericht 2011

Revalideren is een werkwoord

Voor het UMCG Centrum voor Revalidatie Beatrixoord schreef ik een prachtig boekje met interviews met 6 ex-patiënten en medewerkers van Beatrixoord. Het boekje werd uitgegeven ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Beatrixoord. Je leest over de omslag die professionals en patiënten maakten: de patiënt stelt zelf de doelen en houdt de regie. Dat is lang niet altijd makkelijk. Toch slagen veel patiënten daar wel in. Lees bijvoorbeeld het interview met William Seising.

Omslag Revalideren is een werkwoord

Onderwijs voor de Intensive Care

Het UMCG bundelde het onderwijs rond de Intensive Care voor Volwassenen in de IC Academie. Ik schreef een uiterst leesbaar magazine over het onderwijs voor de IC. Prachtige foto's (Antoinette Borchert) maken het magazine extra aantrekkelijk. Bekijk het magazine in PDF

Aan de slag IC Academie

 

Leerlingversie Schoolplan Zernike College

Speciaal voor leerlingen en andere luie lezers schreef Wout Sorgdrager een leerlingversie van het schoolplan van het Zernike College. Een stuk dunner, een stuk leesbaarder. Hoe schrijf je voor middelbare scholieren over de functiemix en andere beleidsonderwerpen? Lees het plan en oordeel zelf.

Gravis Voorblad Zernike College

 

Het is hier haast een bunker

Aedes Magazine, het blad van de brancheorganisatie van woningbouwverenigingen, heeft de rubriek Mensen en wonen. Daarvoor schreef ik een klein portret van Anna en Arjan. Ze verhuisden in het voorjaar van 2016 naar een gloednieuwe, aardbevingsbestendige woning van woningbouwvereniging Lefier. Lees het artikel voor Aedes magazine.Aedes Mensen en wonen


Wout Sorgdrager Communicatie Martinikerkhof 24 9712 JH Groningen M 06 233 96 475

Lid van TEKSTNET, branchevereniging van tekstschrijvers


Verpleegkundigen en dokters krijgen vaak van dankbare patiënten gebak aangeboden. Dat overkomt mij niet vaak, al sta ik daar wel open voor. Ik krijg wel vaak de teksten die ik schrijf in druk toegestuurd. Vandaag weer. Een prachtig boekje met het jaarplan van het Zernike College (zie hiernaast) De tekst op de kaart luidt: 'Hierbij het eindresultaat. Zeer tevreden! Bedankt voor de goede samenwerking. Groeten, Ben ter Beek'